Rýfat Uslu (Mersin ) ,   Metin Arolat þarkýlarý çok güzeldi. Teþekkürler Radyo Metropol…...    |           Oðuzhan (Kýrýkhan ) ,   Ona çokça hasret biriktirdim üç hurelden bir sevmek bin defa ölmek mis ...    |           ALÝHAN DEMÝR (MERSÝN) ,   Þehrin koþan koþturan güzel kadýnýna selam olsun. Ayrýca bizi de unutmayýp bize güzel türküler hazýrlayan Figen dosta selamlar olsun. Dinleyen herkesin türkü gibi bir ömür geçirmesi dileðiyle....    |           Tolga (Kayseri) ,   Gece yolcusuna Kayseri'den selam ve sevgilerle ...    |           Þeyda Erdoðan (Ankara ) ,   Nüket'le Müzik Arþivi dinlediðim en güzel radyo programlarýndan biri, emeklerinize saðlýk harika bir program, geçmiþ anýlarý hatýrlamak çok güzel ama bilgi eþliðinde doyumsuz bir tat olmuþ. ...    |           Muharrem (Çukurova ) ,   Baþarýlarýnýz daim ve guzel olsun. Ýyi yayinlar ...2024 mutlu huzurlu bir sene olur inþallah...    |           Ebru (Mersin) ,   Sanat iyileþtirir.Figen haným ve Erdal bey programýnýz çok baþarýlý.Hep radyo metropoldeyiz...Harikasýnýz...    |           Rýdvan (Kayseri) ,   Günaydýnnn özel ve güzel insan her sabah olduðu gibi bu sabahta senin enerjin ile güne bomba gibi baþladýk 💓💞...    |           Seda Cankurt (Mersin) ,   Hayvanlara þiddetin arttýðý bu dönemde hayvanlarý düþünerek böyle bir program yaptýðýnýz için teþekkürler radyo metropol....    |           Recep Colak (Ýstanbul ) ,   2004-2009 arasý yýllarýnda okurken biriktirilen hatýralar için teþekkürler,sýrtý dað yüzü deniz Mersin.siradaki parça Mersin e gelsin...    |           Sedat KIZILIRMAK (Ýzmir) ,   Ahmet Kaya’nýn þarkýsýný bence Adele intihal yapmýþ. Gitar, arpej ve ritimleri bile ayný, sanki þarký hiç deðiþmeden devam ediyor gibi. Ýki þarký arasýndaki melodik benzerlik çok fazla. Ahmet Kaya’nýn þarkýsýný nakarat ve intro kýsmý Adele’in þarkýsýnýn bölümlerinde aynen kullanýlmýþ bence....    |           Mustafa Celal Gök (Yeniþehir) ,   Müzik yayýnýz seçtiðiniz sanatçýlar ve parçalar muhteþem., Emeðinize gönlünüze saðlýk þaad olun.,!...    |           Ünzile (Gaziantep ) ,   Þenay beni seneler öncesine götürdü ne kadar þanslý bir gençlik yaþadýðýmýzý hatýrlattý teþekkürler harika bir program ...    |           Jana Med Ýnanç (Sözyüzü ) ,   Þehrin þairine selamlar. Figen'e de ses olduðu icin tesekkur ediyorum. Þiire yolu, yüreði düþmüþ herkesi sevgiyle kucaklayacak bir ülke hayaline ortak oldunuz. ...    |         
Kullanýcý:    Parola:    Üye Ol   Þifremi Unuttum  
 
 
 

BAÞKAN SEÇER ÝNCÝR ÜRETÝCÝLERÝNE VERDÝÐÝ SÖZÜ YERÝNE GETÝRDÝ

 

BAÞKAN SEÇER, ÜRETÝCÝLERE 12 BÝN 500 ÝNCÝR FÝDANI DAÐITTI SEÇER: “SÖZÜMÜZÜ YERÝNE GETÝRMENÝN MUTLULUÐUYLA BÝR ARADAYIZ” SEÇER: “TARIM OLMAZSA YAÞAM OLMAZ” SEÇER: “HER KAYNAÐI KURUÞUNA KADAR HESAP EDEREK YATIRIMA DÖNÜÞTÜRÜYORUZ”

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Tarsuslu incir üreticilerine geçen sene Tarsus Ýncir Þenliði’nde verdiði sözü yerine getirdi ve 18 mahallede 328 üreticiye toplam 12 bin 500 incir fidaný daðýttý.

Tarsus Ýlçesi Kadelli Mevkii’ndeki incir fidaný daðýtým töreninde üreticilerle buluþan Baþkan Seçer, yerelde Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak üreticiye ellerinden geleni deðil, gereken desteði saðladýklarýný ifade etti. Seçer, geçen sene katýldýðý þenlikte tarýmsal hizmetler konusunda üreticinin yüzünü güldürecek projeleri hayata geçireceklerini söylediðini hatýrlatarak, “Ýncir fidaný daðýtýmý gerçekleþtireceðimizin sözünü o tarihte vermiþim ve bugün o sözümüzü yerine getirmenin mutluluðuyla bir aradayýz” dedi.

Paranýn, emeðin ve alýn terinin deðerini bilen bir belediye baþkaný olduðunu kaydeden Baþkan Seçer, “Bize sizlerin ödediði vergilerle aktarýlan her kaynaðý kuruþuna kadar hesap ederek yatýrýma dönüþtürüyoruz. Tarýmsal projelerimiz de öyle”  ifadelerine yer verdi

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, geçen sene ilk kez düzenlenen Tarsus Ýncir Þenliði’nde Tarsuslu incir üreticilerine verdiði incir fidaný daðýtým sözünü yerine getirdi. Tarsus Ýlçesi Kadelli Mevkii’nde 18 mahalleden 328 üreticiye daðýtýlacak toplam 12 bin 500 incir fidanýnýn daðýtým törenine katýlan Baþkan Seçer, yerelde Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak üreticiye ellerinden geleni deðil, gereken desteði saðladýklarýný ifade etti.

“Bugün sözümüzü yerine getirmenin mutluluðuyla bir aradayýz”

Baþkan Seçer, geçen sene 18 Aðustos’ta katýldýðý Tarsus Ýncir Þenliði’nde “Tarýmsal hizmetler konusunda üreticinin yüzünü güldürecek önemli projelerimiz olacak” dediðini belirterek, “Ýncir fidaný daðýtýmý gerçekleþtireceðiz sözünü o tarihte vermiþim ve bugün o sözümüzü yerine getirmenin mutluluðuyla bir aradayýz. Bizim Tarsus Karasý meþhur incirimizin üretimini ve pazar payýný artýrmak için yapýlan bir çalýþma. 328 üreticiye 12 bin 500 adet incir fidaný daðýtacaðýz. Bu yaklaþýk olarak 625 dekar bir alan demek. Güzel bir alan. Bakýn Türkiye’nin toplamda yaþ incir üretimi 310 bin ton. Sadece Mersin’in aldýðý pay 8 bin 500 ton civarýnda. Þimdi bu daðýtacaðýmýz fidanlar üretimin daha da artmasýný saðlayacak bir çalýþma olacak” dedi.

“Bizim bölgemiz üretim bölgesi”

Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin “Ýncir Fidaný Daðýtým Projesi” kapsamýnda düzenlenen daðýtým töreninde Baþkan Seçer’in yaný sýra Tarsus Ziraat Odasý Baþkaný Veyis Avcý, mahalle muhtarlarý ve salgýn tedbirleri dolayýsýyla sýnýrlý sayýda üretici yer aldý. Geçen yýl ilk kez düzenlenen, bölgede yetiþen ve Dörtler Karasý olarak adlandýrýlan incir çeþidinin ulusal ve uluslararasý alanda tanýtýlmasý amacýyla yapýlan “Tarsus Ýncir Þenliði’nin yýl dönümünde Baþkan Seçer üreticiye verdiði sözü yerine getirdi.

Törende konuþan Baþkan Seçer, üretimin önemine vurgu yaparak, “Bizim bölgemiz üretim bölgesi. Ekmeðini topraktan, taþtan çýkartan bir bölge. Bu bölgenin insaný üzüm, incir, pamuk, mýsýr, süt üretiyor, Toroslar’ýn eteklerinde keçicilik yapýyor ve dünyanýn en helal parasý olan ziraattan, tarýmdan para kazanýyor. Tarým çok önemli. Sadece bize kazandýrdýðý para açýsýndan deðil; tarým olmazsa yaþam olmaz” dedi.

“Ýktidarlar tarýma destek vermek zorunda”

Baþkan Seçer, þu anda Türkiye’de her 100 dolarlýk cironun yüzde 5,5-6’lýk bir diliminin tarýmdan saðlandýðýný ve Türkiye’de yüzde 30’luk bir kesiminin geçimini bu sayede saðladýðýný kaydetti. Bu sebeple iktidarlarýn tarýma destek vermesi gerektiðini vurgulayan Seçer, “Tarým dünyanýn hiçbir yerinde devlet tarafýndan desteklenmediði takdirde varlýðýný sürdüremez. Türkiye de bunlardan biri. Biz tarým toplumu olarak anýlýrýz. Tabi, Cumhuriyet tarihine bakarsanýz; Cumhuriyet’in ilk kurulduðu yýllarda nüfusun 3’te 2’lik bir kesimi köydeydi, 3’te 1’lik kesim kentte yaþýyordu ve Türkiye tarým geliri olan bir ülkeydi. Türkiye’nin toplam gelirinin önemli bir kýsmý tarýmdý. Ama dünyada deðiþimler oldukça, bizde de farklý alanda geliþmeler oldu. Sanayide, inþaat sektöründe, hizmet sektöründe deðiþimler oldu ve Türkiye’nin toplam cirosu içerisinde tarýmýn payý çok küçüldü”  diye konuþtu.

“Tarýma elimizden gelen desteði deðil, gereken desteði veriyoruz”

Türkiye’de en geniþ anlamda tarým politikalarý yapan kurumun Tarým ve Orman Bakanlýðý olduðunu ancak yerel yönetimlerin de tarýma destek vermesi gerektiðini vurgulayan Baþkan Seçer, Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak hiçbir gerekçenin arkasýna sýðýnmadan üreticiye ellerinden geleni deðil, gereken desteði saðladýklarýný kaydetti. Her alanda üretim yapan bir kent olan Mersin’in Türkiye’nin geleceði olan en önemli kentlerinin baþýnda geldiðini belirten Seçer, “Ne kadar yatýrým, ne kadar üretim, ne kadar istihdam o kadar ihracat, o kadar para, o kadar eðitim, o kadar saðlýk, o kadar kültür, o kadar sanat ve huzur. Paranýn, iþin, aþýn, ekmeðin olmadýðý yerde kavga olur. Bizim milletimiz kavga istemiyor. Çalýþalým, üretelim, azmedelim, taþýn suyunu çýkartalým, hakkýmýzla, alýn terimizle ekmeðimizi kazanalým ve Türkiye’yi geliþtirelim. Bizler de yöneticiler olarak, sizlerin desteðiyle, sizlerin izniyle bu anlayýþa layýk bir yönetim anlayýþý sergilemek zorundayýz” ifadelerine yer verdi.

“Her kaynaðý kuruþuna kadar hesap ederek yatýrýma dönüþtürüyoruz”

Baþkan Seçer, vatandaþýn her kuruþunu gözeterek Büyükþehir Belediyesi olarak her alanda olduðu gibi tarým alanýnda da önemli projeler sürdürdüklerini belirterek, “Önemli proje çalýþmalarý devam ediyor kamuoyuyla paylaþmadýðýmýz. Akýlcý ve gerçekten sonuç alabileceðimiz çalýþmalar. Harcadýðýmýz kaynak sizin, para sizin. Her kuruþu deðerli bana göre. Ben paranýn, çalýþmanýn, alýn terinin, kazancýn ne olduðunu bilen bir adamým. Belediyemde bu parayý harcarken, nasýl kendi paramýn kýymetini biliyorum, ondan çok daha fazla sizin paranýzýn kýymetini bilerek harcýyoruz. Yaptýðýmýz projeler böyle. 1 liralýk iþi 5 liraya yapamayýz. Siz affedersiniz, Allah affetmez. Yandaþlarýmýzý zengin edemeyiz. Siz affedersiniz, kanundan kaçarýz, kýlýfýna uydururuz ama Allah affetmez. Biz Allah’tan korkarýz, biz kul hakký yemekten korkarýz. Onun için bize sizlerin ödediði vergilerle aktarýlan her kaynaðý kuruþuna kadar hesap ederek yatýrýma dönüþtürüyoruz. Tarýmsal projelerimiz de öyle” dedi.

Baþkan Seçer, sulama borusundan hayvancýlýða desteklerini anlattý

Baþkan Seçer, Büyükþehir Belediyesi olarak göreve geldikleri günden bu yana üreticilere yönelik saðladýklarý desteklerden bahsederek, ilerleyen günlerde gerçekleþtirecekleri projeleri de anlattý. Bu yýl içerisinde 60 bin 104 metre daðýtýlan sulama borusunun 5 bin 806 metresinin Tarsus’un Çevreli, Çiriþtepe, Karadirlik ve Sayköy’deki üreticilere ulaþtýrýldýðýný söyledi. Ayrýca bu yýl baþlatýlan “Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi” kapsamýnda Tarsus’tan Anamur’a kadar en az beþ ve en fazla on hayvaný olarak üreticilere küçükbaþ hayvan daðýtacaklarýný, Eylül sonunda hayata geçecek 5 yýl süreli bu projeyle özellikle küçük aile iþletmelerini desteklemeyi amaçladýklarýný kaydetti.

Seçer, yine Eylül ayý içerisinde Tarsus Süt Üreticileri Birliði’yle yürütecekleri ortak proje kapsamýnda 60 üreticiye yem bitkisi tohumu daðýtacaklarýný belirterek, bu yýl içerisinde Gülnar, Tarsus ve Mut’ta da toplam 5 adet süt soðutma tanký daðýtýmý yapacaklarýný vurguladý. Baþkan Seçer, yine “Süt Senin Gurur Mersin’in Projesi” kapsamýnda geçen sene okullarda 1 milyon 200 bin adet daðýtýlan sütlerin bu sene 1 milyon 500’e çýkacaðýný, Erdemli ve Silifke’yi de daðýtým aðlarýna dahil edeceklerini açýkladý.

Baþkan Seçer, üreticiye ekipman desteklerinden de bahsetti

Baþkan Seçer, üreticiye yapacaklarý ekipman desteklerinden de söz ederek, Mut, Toroslar ve Silifke’de 5 adet erik boylama makinesi daðýttýklarýný söyledi. Bunun yaný sýra Akdeniz Ziraat Odasý’na bitkisel atýk kýyma makinesi verdiklerini, üreticilerinin müracaat ederek bundan faydalandýðýný belirtti. Çamlýyayla’da üzüm suyu sýkma makinesi, Toroslar ve Silifke’de zeytin boylama, Gülnar’da badem soyma makinesinin üretici kooperatiflerine teslim edildiðini, þu anda Adanalýoðlu ve Kazanlý’da de toplamda bin 100 üreticiye seralara musallat olan beyaz sinek ile mücadelede sarý yapýþkan daðýtýklarýný vurgulayan Seçer, yine 2021 programýna aldýklarý proje kapsamýnda seracý bölgeler olan Adanalýoðlu, Kazanlý ve Karacailyas’taki üreticilere yýlda 200 dekar alanda olmak üzere üç yýlda toplamda 600 dekar alana yüzde 50 hibeyle sera naylonu daðýtýmý gerçekleþtireceklerini söyledi.

Üreticiye yüz binlerce fide ve fidan desteði yapýlacak

Baþkan Seçer, Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin desteklediði Mersinden Kadýn Kooperatifi bünyesinde üretim yapan kadýnlardan aldýklarý 800 bin adet çiçek fidesi ve aðaç fidanýyla kenti süslediklerini, üreticilere de fide ve fidan daðýtýmlarýný sürdürdüklerini belirtti. Seçer, Tarsus’ta Eylül ayýnda sonunda 82 bin adet nergis daðýtýmý yapýlacaðýný, Ekim ayýnda da Tarsus’un meþhur Sarýulak Zeytin fidanlarýnýn 10 bin adedinin üreticilere daðýtýlacaðýný duyurdu. Seçer ayrýca Silifke’nin Balandýz Ýlçesi’nde daðýttýklarý Ata Tohumu sarý buðdaylarýn hasadýnýn yapýlarak kooperatif tarafýndan çeþitli ürünlere dönüþtürüldüðünü, bu yýl içerisinde üreticilere 100 bin adet de lavanta fidesi daðýttýklarýný söyledi.

Fidan daðýtýmý töreniyle incir fidanlarý üreticiye ulaþtýrýldý

“Ýncir Fidaný Daðýtým Projesi” kapsamýnda gerçekleþtirilen daðýtým töreninde, Çokak, Kadelli, Saðlýklý, Kýrýt, Çavuþlu, Kurbanlý, Ýncirlikuyu, Alibeyli, Aladaðlý, Takbaþ, Ýbriþim, Kýzýlçukur, Göcük, Taþobasý, Meþelik, Hacýhamzalý, Yanýkkýþla ve Eskiþehir mahallelerindeki üreticilere 12 bin 500 adet incir fidaný daðýtýmý gerçekleþtirildi.

 

 
Tarih       : 11 Eylül 2020
 
 

                                                                                                   Tüm Haklarý Saklýdýr. | All Rights Reserved | Copyright © 2017                                                                      DJ Ýstek Paneli Giriþi

rt.png (35×20) RadyoSitesiKur